Historien bak Fredriksten Challenge
Fredriksten Challenge`s historie går helt tilbake til 1965. Den gang het arrangementet Fredrikstenløpet, og ble kjørt første gang 9. oktober 1965. 40 biler deltok, 6 i kl A, 9 i kl B og 25 i kl C. Til sammen ca. 100 funksjonærer var plassert på manuelle kontrollposter.

(Klikk på bildet ovenfor for å laste ned programmet for Fredrikstenløpet 1972 som pdf).

Løpet ble arrangert 5 ganger i perioden 1965 – 73. Tønneprøven, kopiert i dagens challengeløp, ble første gang kjørt 30.10.1971. Fredrikstenløpet var, i alle år, et PO-II løp. Datidens PO-løp var mye likt dagens challengeløp, men med noe mer utfordrende orientering. I dag brukes moderne GPS-teknikk for å kontrollere at bilene kjører riktig løype og med korrekte snitthastigheter. Den moderne utgaven av Fredrikstenløpet, Fredriksten Challenge, ble kjørt første gang i 2008.

Hva er et Challengeløp?

Challenge er et billøp som består av ferdighetsprøver, pålitlighets-, orienterings- og transportetapper. Alle kan kjøre Challengeløp, i tillegg til en hvilken som helst bil vil man ha behov for en kartleser (>14 år), og helst en kalibrerbar trippteller. Som regel brukes det biler og utstyr i fra 60- til 80-tallet. Tidtakingen gjøres ved hjelp av moderne GPS teknologi.

Har du spørsmål vedrørende løp etc, henvend dere til KNA Halden, eller en av kontaktspersonene knyttet til Fredriksten Challenge. Se forøvrig nettsteder som f.eks. Challenge Norge for mer om informasjon om Challengeløp i Norge.

Vi oppfordrer nybegynnere til å stille til start. Vi tilbyr kurs og hjelp til de som har lyst å kjøre!

IMGP2869.jpg
IMGP3009.jpg

 

­